加入Bowtie

我們希望建立力求創新、專業而充滿熱誠的團隊,共同透過科技徹底重塑客戶的網上保險體驗。

Bowtie 聯合創辦人兼行政總裁顏耀輝和陳鯤宇是香港企業家。他們曾於全球顧問公司擔任精算師,並創辦兩間初創保險科技企業,屢獲殊榮。Bowtie 的專業團隊由精算師、客戶服務專員、軟件工程師、設計師、醫生、市場推廣及保險專才組成,不少高層更來自十大保險公司。

我們提供靈活企業文化及充滿活力的工作環境,並全力支持員工的個人發展。

千載難逢的機會,與我們一同改寫保險的歷史。

加入我們
Join Bowtie

員工的心聲

我相信保險應該要簡單直接。Bowtie嘅虛擬保險平台可以打破過往傳統保險條款嘅規限。我哋透過結合電腦工程同設計,令索償變得靈活簡單,唔再受硬綁綁嘅條款所規限。

Gary
成長營銷主管

好開心可以見證到公司由零變成一。Bowtie嘅工作環境好有彈性,令到我有較大嘅空間去發展。我哋希望增加保險產品嘅透明度,完善整個投保,以至索償程序,增加客户投保、索償嘅成功率,令客户可以得到不一樣嘅保險體驗。

Nick
UX設計師

以前返醫院,經常遇到病人因為資源不足,耽誤咗病情。自願醫保可以為香港人提供真實嘅醫療保障,令香港人有得揀!喺Bowtie,我可以幫助客户好好利用自己嘅醫保計劃,令佢哋得到合適嘅治療,見證佢哋康復。

Maggie
註冊護士

最新職位空缺